dilluns, 20 d’abril de 2015

UN TERROR EXQUISIT

En preparar aquest comentari sobre els trets gòtics a la narrativa d'Olga Xirinacs m'he adonat que els relats no es llegeixen de la mateixa manera si s'hi aplica un criteri cronològic que si es van llegint espaiats en el temps que és com jo ho havia estat fent fins ara. La recurrència, la unitat i, sobretot, la riquíssima pràctica intertextual de l'autora són molt més evidents quan s'observa la seva pràctica com un tot...
Margarida Aritzeta, 'Relats gòtics d'Olga Xirinacs: un terror exquisit', dins del llibre 'La literatura d'Olga Xirinacs' (2014).


Una de les virtuts de la literatura d'Olga Xirinacs és la seva gran diversitat, una virtut que sovint desconcerta els dogmàtics de l'especialització, encara més si es destaca en tants aspectes. Són molt importants en el conjunt de la seva obra els relats gòtics o les narracions que inclouen elements inquietants, de terror i misteri. Margarida Aritzeta ha incidit a fons en aquest característica del conjunt de la seva obra en l'article mencionat, inclòs en un volum breu però imprescindible, 'La literatura d'Olga Xirinacs', Publicacions de l'Abadia de Montserrat (2014).

1 comentari:

  1. Si ho diu l'Aritzeta, ens hi podem posar de peus.
    I més si el comentari és sobre una obra de la Xirinacs.

    ResponElimina