dimarts, 14 d’abril del 2015

OBJECTIUS D'AQUEST BLOG





El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes s'atorga des de 1969. Des d'aleshores s'ha concedit a quaranta-tres homes i tres dones i no sembla que aquesta injustícia s'intenti arranjar. Hi ha moltes dones, escriptores, professores, persones de la cultura, que podrien ser unes bones candidates però crec que una de les qui té més mèrits i una trajectòria més dilatada en el camp literari es l'escriptora OLGA XIRINACS. Amb aquest blog voldria defensar la seva candidatura i també insistir en la necessitat que aquesta diferència tan injusta minvi amb els anys fins arribar a més o menys la meitat d'homes i de dones.

Com moltes persones ja sabeu hi ha un grup creat a facebook amb aquests mateixos objectius i al qual s'ha sumat ja molta gent però m'he trobat amb què hi ha qui no té compte allà ni vol tenir-la però sí molt d'interès per la literatura d'Olga Xirinacs i pel seu reconeixement i per això aniré conformant aquest blog on recolliré les aportacions, textos i notícies que també es publiquin al grup.


7 comentaris:

  1. Enllaço el blog al meu.

    Intentaré, també, enllaçar-lo a twitter!

    ResponElimina
  2. POEMES AL NAS DE LA LLUNA, Grup de Poesia, dona tot el suport a la proposta de la concesió del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, a l'escriptora, novel·lista, i, poeta, tarragonina, Olga Xirinacs. Endavant!
    PNLL.

    ResponElimina
  3. no m'havia recordat de passar per ací a deixar el comentari. Consti que tinc el bloc enllaçat. Dit això, com jo no estic per aquestes coses de premis i reconeixements, no se si a l'Olga li abelleix rebre aquest premi, de fet en té molts i de vanitat em sembla en va escasa. El premi ja el té: és la feina ben feta.

    ResponElimina
  4. Jo crec que si li abelliria a banda que se l mereix i que és una vergonya les poques dones en nòmina

    ResponElimina
  5. No és qüestió de vanitats sinó de justícia

    ResponElimina